PRESSMEDELANDE 141017

PRESSMEDELANDE 141017

Nordomatic satsar kraftfullt på utbildning

Att erbjuda goda utvecklingsmöjligheter och chans att bidra i Sveriges häftigaste tekniska fastighetsprojekt är det som gör Nordomatic till en av de attraktivaste arbetsgivarna i branschen. För att också säkra medarbetarna spetskompetens inom teknik, projekthantering och affärsmannaskap har Nordomatic valt att samarbeta med Teknologisk Institut för hela sitt utbildningsbehov.

 

Genom en smart och lättanvänd Nordomaticanpassad Intranetportal – Nordomatic Academy – kan Nordomatic tillsammans med Teknologiskt Institut AB erbjuda sina duktiga ingenjörer och projektledare drygt 150 utbildningar som håller högsta kvalitet alltid med utbildare med aktuell expertkompetens inom relevanta teknikområden. De flesta utbildningarna är direkt ur Teknologiskt Instituts ordinarie utbud. Dessutom innehåller utbudet ett tiotal titlar specifikt utvecklade för Nordomatics behov med spetsinriktning inom framtidens automation, energiteknik och Scada. Utbudet har designats efter de behov som framkommit vid medarbetarsamtalen.

 

– Samarbetet med Teknologiskt Institut är en viktig pusselbit i vår strävan att hjälpa våra medarbetare att bli eller fortsätta att vara de attraktivaste i branschen. Att hitta en nära samverkansform är också effektivt för oss som ett relativt litet företag, både kostnadsmässigt och för rapportering och uppföljning menar Karl Stenqvist Affärsområdeschef på Nordomatic AB.

 

– Vi har som mission att skapa framgång för våra kunder, både som individer och för företag säger Peter Bergermark VD på Teknologisk Institut AB. Att få den här möjligheten att arbeta med Nordomatic som kund känns både roligt och viktigt. För oss är lärande i fokus men vi stödjer gärna företag med service som ligger inom ramen för våra kärnprocesser så som administration av utbildningar, våra egna eller andras.

 

 

Nordomatic AB är Sveriges ledande företag inom fastighetsautomation med ambitioner att attrahera och utveckla Sveriges duktigaste ingenjörer och projektledare. Nordomatic är under stark tillväxt och finns idag på 11 orter runt om i landet med huvudkontor i Stockholm. Nordomatic har ca. 150 medarbetare och omsatte 2013 245Mkr.

 

Teknologiskt Institut AB är ett av Sveriges största utbildningsföretag inom utbildningar med syfte att supporta teknisk och affärsmässig utveckling. Genom vårt unika erbjudande med dagsaktuella utbildningskonferenser, Yrkeshögskolor och företagsutbildning kan vi erbjuda våra kunder stöd i kompetensförsörjningen både på kort, mellan och lång sikt. I Sverige är vi 30 medarbetare och omsätter ca 60Mkr. Vi tillhör Danskt Teknologisk Institut med ca 1000 medarbetare och en omsättning på ca 1000 Mkr.

Publicerat 2014-10-17 av

Olov Schagerlund

VD och koncernchef

Dela inlägget