Nordomatic-koncernen växer med förvärv i Danmark

Nordomatic-koncernen växer med förvärv i Danmark

Nordomatics danska verksamhet förvärvar JTN Automation A/S, ett av Danmarks största Trend-systemhus. Genom det tidigare förvärvet av Modus Control i Aabenraa i november 2016 och etableringen av en ny avdelning för brandskydd i februari 2017 stärker koncernen sin position som den ledande aktören inom Smart Buildings i Danmark.

JTN Automation A/S med huvudkontor i Köpenhamn har även kontor i Århus och Esbjerg. Verksamheten har 20 medarbetare och omsätter c:a 30 MDkr.

– JTN har kunnig personal och ett gott rykte i branschen inom öppna byggnadsautomationssystem, där vi redan tidigare har en stark position. Kort sagt kan vi säga, att vi har tre bra anledningar till förvärvet säger Nordomatics danska VD Toke Juul:

– Med kontor i flera städer skapar vi önskad närhet till våra kunder. Och med en större organisation skapar vi möjlighet till kompetensutveckling och ytterligare specialisering av våra medarbetare. Slutligen kan vi med Trend-plattformen och starka kundreferenser ta ytterligare marknadsandelar, säger Toke Juul.

Koncernchef Olov Schagerlund utvecklar:

– Detta förvärv gör oss både heltäckande i Danmark och vi kompletterar med viktig kompetens för att förstärka vår konkurrenskraft ytterligare. Affären är ett viktigt steg i vår plan att till 2020 bli Nordic Champion inom Smart Buildings.

Se bifogad PDF för press releasen i sin helhet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olov Schagerlund, koncernchef
Telefon: +46 708 184 184,
E-post: olov.schagerlund@nordomatic.se

Nordomatic levererar miljösmart fastighetsautomation till  Sveriges mest krävande kunder och gör en verklig skillnad för energianvändningen. Kontakta oss på telefon 08-555 797 00 eller besök oss på nordomatic.se

För klimatets skull.

 

Publicerat 2017-05-31 av

Olov Schagerlund

VD och koncernchef

Dela inlägget