Forskningsanläggning Medicinaren 25

Forskningsanläggning Medicinaren 25

Nordomatic har fått i uppdrag av Arcona och Veidekke att leverera smart automationslösning till  ”Neo – Medicinaren 25” i vilken Karolinska Institutet i Huddinge kommer att bedriva forskningsverksamhet. Uppdraget är en totalentreprenad med en kontraktssumma på ca 13 miljoner kronor. Byggnaden omfattar 26.000m2 BTA och ska vara färdigställd i november 2017. Projektering och installationsarbeten startar omgående.

Byggherren TKV2 Fastighets AB är ett bolag som ägs till lika delar av SveaNor Fastigheter AB och Hemsö Fastighets AB. SveaNor Fastigheter AB har utvecklat och genomför projektet. Hemsö Fastighets AB är långsiktig fastighetsägare när fastigheten är klar.

Karolinska Institutet i Huddinge kommer i den nya byggnaden att tillskapas förutsättningar för en bättre och effektivare forskning inriktad på så kallad translationell forskning, dvs. kunskap upparbetad inom grundforskning som snabbt kan överföras i tillämpad praktik i sjukvården, och erfarenheter från densamma kan återföras till grundforskningen.

Nordomatic har stor erfarenhet av liknande projekt och kommer med vår specialistkompetens leverera en standardiserad och öppen lösning anpassad för verksamheten.

Parallellt med detta uppdrag har Nordomatic erhållit en beställning med ett ordervärde av ca 3,5 miljoner kronor från Karolinska Institutet att utföra hyresgästanpassningar för övervakning av kryogena frysar och andra verksamhetskritiska funktioner i fastigheten.

Kontakt:

Anders Kjellqvist

Affärsområdeschef Entreprenad

anders.kjellqvist@nordomatic.se

072- 223 82 05

 

NEO Medicinaren 25

Publicerat 2017-01-11 av

Olov Schagerlund

VD och koncernchef

Dela inlägget